Минатонеделни емисии на Радио МОФ 23-29 ноември

Шест програмски и пет музички емисии слушавме на Радио МОФ изминатата недела, од 23 до 29 ноември.

Последната, трета епизода на Астросфера беше посветена на галаксиите.

Astrosfera S02E03 by Radio Mof on Mixcloud

Queens of the Stone Age, музиката и сите информации за бендот беа во фокусот на ова издание на Guerrilla Radio со Гиле, во студиото на Радио МОФ.

Guerila Radio – Episode 08 by Radio Mof Music on Mixcloud

Христијан го избра Morphine за бенд во седмото џез издание на Roaring Sounds.

Roaring Sounds E07 by Radio Mof Music on Mixcloud

Викторија во Acoustic Stream за публиката подготви акустично доживување со за многумина омилените Oasis.

Acoustic Stream – E08 by Radio Mof Music on Mixcloud

Секси Маало својата последна епизода ја посветија на одбележување на Меѓународниот ден против насилството врз жените.

Seksi Maalo S04E04 by Radio Mof on Mixcloud

Петар ја отвори новата сезона на Скроблер во друштво на Ивана Низам.

Scrobbler S04E01 – The Pineapple Express with Ivana Nizam by Radio Mof Music on Mixcloud

Бесплатниот пазар како концепт беше разработен во новото издание на What a Waste. Зборувавме со организаторите и дознаваме како функционира овој концепт во пракса и како помага во намалувањето на отпадот.

What a waste – S01E06 by Radio Mof on Mixcloud

Во второто издание на Digital culture  слушаме Crystal Castles, The Doors, David Bowie, Protagonist, Twilight Sad, Pink Floyd, Mark Knopfler, Chris Rea, Arcade Fire, Skyrise, REM, Cure, Primal Scream, Tool, Led Zeppelin и Oingo Boingo.

Digital Culture – Episode 02 by Radio Mof on Mixcloud

#ИТН беше посветен на Startup Weekend Skopje.

ITN Podcast S02E08 by Radio Mof on Mixcloud

Во ова издание на Незадолжителна Лектира во студио сме со Матеј, Тамара е повторно оправдано отсутна. Епизода во која се информираме за културните случувања во Скопје и слушаме добра музика.

Nezadolzitelna Lektira S03E07 by Radio Mof on Mixcloud

Со нас беа и Диди и Серџо со најново издание на The Rituals Show.

Rituals S03E06 by Radio Mof Music on Mixcloud

Временските патници Никса и Дарко ова музичко патување го посветија на годинешниот Таксират.

Vremenski Patnici – Taksirat by Radio Mof Music on Mixcloud