Вести
Вести, Граѓани

Прогласени „Европејците на годината“, поединци кои покажале позитивен пример и храброст во општеството

Здравствениот работник Денис Јанкуловски, познат уште како „Космонаутко“, неформалната иницијатива На Точак, младиот писател и активист Александар Матовски-Цако и Борче Стаменов од иницијативата „Донирај компјутер“ се добитници на наградата „Европејци на годината“. Неа ја доделува Делегацијата на Европската Унија по повод 9…

Граѓани
Вести, Граѓани

Прогласени „Европејците на годината“, поединци кои покажале позитивен пример и храброст во општеството

Здравствениот работник Денис Јанкуловски, познат уште како „Космонаутко“, неформалната иницијатива На Точак, младиот писател и активист Александар Матовски-Цако и Борче Стаменов…