#Критика за политика

„Критика за политика“ е новата кампања на Радио МОФ во која ќе го следиме носењето закони од интерес на младите, нивната имплементација, но и трошењето на јавните пари. Ќе бараме одговори од младит...

Повеќе

#Младински муабети

Младински муабети“ е ќошето од Радио МОФ посветено на текстовите, интервјуата, ставовите на членовите на Новинарскиот клуб на Радио МОФ. Под менторство на Огнен Јанески и тимот на Радио МОФ во наре...

Повеќе

#ИнфоДемија

Светот се соочува со досега невидена пандемија која го менува начинот на живеење, работа, патување, комуникација, учење.
Но Ковид 19 истовремено го менува и начинот на функционирање на медиум...

Повеќе

#Активизам под маски

Ковид 19 донесе промени во сите сегменти на животот, вклучувајќи го и активизмот во сите сфери. По пролетниот карантин и полициски часови, кога најголем дел од работите беа ставени „во мирување“, н...

Повеќе

#ДАСЕКЛИКНЕИЛИНЕ

Радио МОФ во следниот период под хаштагот #ДаСеКлинкнеИлиНЕ, ќе објавува текстови, истражувања и подкасти за слободата на изразување на интернет. На оваа страница ги пренесуваме сите објави на оваа...

Повеќе

#ШТОТИТЕЖИ

Поради големиот број #ШтоТиТежи прашања, копчето за поставување нови прашања во моментов е паузирано. Одговорите на веќе поставените прашања продолжуваме да ги објавуваме секој четврток, на Радио М...

Повеќе

#УраЗаКултура

Радио МОФ во следниот период под хаштагот #УраЗаКултура, ќе објавува текстови, истражувања и подкасти за слободата на изразување на јавните простори

...

Повеќе

#СедмаСила

Радио МОФ во следниот период под хаштагот #СедмаСила, ќе објавува текстови, истражувања и подкасти за слободата на медиумите. На оваа страница ги пренесуваме сите објави на оваа тема, со посебен фо...

Повеќе

#НеЕВест

Со растот на лажните вести и пропагандата, се јавува потребата од медиумска писменост кај младите кои секојдневно се изложени на низа манипулативни содржини. Оттука, Националниот младински совет на...

Повеќе

#ПријавиПроблем

Радио МОФ во служба на граѓаните – на копчето „Пријави проблем“ отвораме можност секој граѓанин, во секое време, да ни праќа и посочува одреден локален проблем. На info@radiomof.mk, Повеќе

#ДрагГрадоначалнику

Вклучувањето на граѓаните во локалното владеење е појдовна точка на нашата нова кампања. Под хаштагот #ДрaгГрадоначалнику во следниот период ќе поттикнуваме активни учесници, а не ...

Повеќе

#Дехејтизација

Секое здраво и демократско општество се темели на толеранција, одговорност, правичност, објективни медиуми, но и на критички свесни граѓани кои знаат да препознаат говор на омраза и пропаганда.

...

Повеќе