Резултати: #УраЗаКултура

Радио МОФ во следниот период под хаштагот #УраЗаКултура, ќе објавува текстови, истражувања и подкасти за слободата на изразување на јавните простори и во културата, воопшто.

На оваа страница ги пренесуваме сите објави на оваа тема, со посебен фокус на слободата која (не)ја уживаат културните работници и на окупацијата на јавните простори. Акцент ќе биде ставен на новите иницијативи и независните проекти, главно водени од млади луѓе кои на овој начин се обидуваат да предизвикаат промени во општеството.

#УраЗаКултура

1 2 3 7

* Оваа содржина е изработена со помош на Европската Унија во рамките на Проектот за младинско изразување. За објавените содржини е одговорен Младински образовен форум и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.