Илустрацијата „Слободен Рекорд“ на Јосиф Николовски победи на конкурсот #УраЗаКултура

Илустрацијата „Слободен Рекорд“ на Јосиф Николовски победи на конкурсот #УраЗаКултура на Радио МОФ. Одлуката за победничката илустрација ја донесе комисијата од МОФ, Радио МОФ и уметникот Ѓорѓе Јовановиќ. Победникот беше соопштен за време на завршниот настан на кампањата #УраЗаКултура во Железничката зграда во Скопје, каде беа изложени пристигнатите илустрации. Победникот доби ваучер од 100 евра, за набавка на технолошка опрема.

Во продолжение, погледнете ги илустрациите кои учествуваа на конкурсот:

Јосиф Николовски

Андреа Бојковска


Незир Ќеримоски


Гоце Илиевски


Тамара Чорбиќ


Алексов Мартин


Мартина Стојановска


Никола Тикоски

* Оваа содржина е изработена со помош на Европската Унија во рамките на Проектот за младинско изразување. За објавените содржини е одговорен Младински образовен форум и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.