Резултати: Критика за политика

„Критика за политика“ е новата кампања на Радио МОФ во која ќе го следиме носењето закони од интерес на младите, нивната имплементација, но и трошењето на јавните пари. Ќе бараме одговори од младите чии животи се обликувани од овие политики, ќе поставуваме прашања до институциите, и „ќе замараме со политика“, но не со партиска, туку со институционална.

Затоа во периодот кој следи, тимот на Радио МОФ ќе објавува содржини кои ќе понудат објаснување, охрабрување и нагласување на важноста од вклучување на младите во политиката и креирањето политики. Ќе правиме анкети, ќе снимаме интервјуа, ќе истражуваме. Читајте, критикувајте и давајте предлози – тука сме за вас!

1 2 3 5