Резултати: #ИнфоДемија

Светот се соочува со досега невидена пандемија која го менува начинот на живеење, работа, патување, комуникација, учење.
Но Ковид 19 истовремено го менува и начинот на функционирање на медиумите и примањето информации во светот кој се соочува со уште една, паралелна пандемија од дезинформации.
Во периодот кој следува, под хаштагот #Инфодемија , Радио МОФ ќе работи на подкасти, анализи и текстови поврзани со пандемијата на Ковид 19, но и дезинформациите кои се шират побрзо и од новиот коронавирус.

#ИнфоДемија
0

Шеснаесеттото издание на меѓународната конференција „е-Општество.мк“ на тема „Вклученост и ефективност-доброто владеење и интернетот“ започна…

1 2 3 6

* Оваа содржина е изработена со помош на Европската Унија во рамките на Проектот за младинско изразување. За објавените содржини е одговорен Младински образовен форум и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.