What A Waste

what a waste (Copy) What A Waste е емисија која во исто време информира, но и алармира за најголемиот предизвик на човештвото во 21-от век- отпадот. Ви нудиме 20-тина минути полни со исмевање на менталитети и човековите навики, но и информации за можностите на младите за бизнис и работни места во процесите на управување со отпадот.

Теми кои ќе се обработуваат се:рециклирање, circular economy,отпад од храна, е-отпад, можности за бизниси и вработување итн.

Ќе пуштаме музика од познати артисти со нивни дела кои промовираат зголемување на свесноста за проблемот со отпадот.

Следете не’ секоја среда од 18:00 часот.

What a waste by Radio Mof on Mixcloud