#ПетАлбумиЗаПоДома на Медина Хоџа

Костимографката и илустраторка, Медина Хоџа, одбра свои #ПетАлбумиЗаПоДома, со свој краток коментар кон музичките остварувања:

1.Tool – Fear Inoculum (2019)

Конечно, после 13 години чекање (за мене 11, затоа што почнав во средно да ги слушам :)) извадија нов албум. Чекањето вредеше :)

2.Pearl Jam – Ten (1991)

Бендот ги обележа моите средношколски години. Го слушаа сите, без разлика дали слушаат рок или не.

3.Nine Inch Nails – Ghosts I-IV

Со Nine Inch Nails се запознав пред неколку години. Албумот Ghosts I-IV ми е еден од омилените да го слушам додека работам.

4.Dream Theater- Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory

Омилен прогресив-метал бенд. „Метрополис“ ми е омилен албум.

5.Rammstein – ЦЕЛА ДИСКОГРАФИЈА

Омилен бенд, засекогаш. Бенд кој најмногу има влијание врз мојот развој како уметник.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Радио МОФ ја започна рубриката #ПетАлбумиЗаПоДома со цел да се грижиме за општото културно и ментално здравје. Објавуваме по пет музички албуми, избор на разни личности, од различни профили и генерации, за да слушнеме нешто што не сме чуле, или да се навратиме на заборавени музички парчиња. Идејата е да дадеме смисла на времето во изолација, да го култивираме просторот со изданија што се „вртат“ по дома. Без жанровски ограничувања во изборот, старо или ново, туку чисто музика за секој ден, во секое време. Луѓето ни кажуваат кои пет албуми ги сакаат, и зошто ги сакаат.

Досега се објавени #ПетАлбумиЗаПоДома на:
Ѕвездан Георгиевски – Петар Антевски – Сара Цветкоска – Мартина Баракоска – Сара Миленковска – Златко Ѓелески – Горан Костовски – Индог – Драган Иванов – Druggy – Катериња – Милчо Манчевски – Калиа Димитрова – Ивана Маркоска – Tōkyō de Ville – Митко Гогов – Ерина Богоева – Јасмина Јонуз – Давид Николовски – Ива Јованова – Игор Јадровски – Горјан Јовановски – Христина Ѓорѓиевска – Никола Цанев – ЦенеАна ЗдравковаТони Димитров – Тина Иванова