#ПетАлбумиЗаПоДома на Давид Николовски

Тапанарот на групата „Funk Shui“, Давид Николовски одбра свои #ПетАлбумиЗаПоДома, со краток коментар за секое музичко остварување:

1.Vulfpeck – Live at MSG (2019)

Најактуелните фанкери во живо пред полна сала во Њуjорк.

2.Thundercat – It is what it is (2020)

Тазе албум од генијален басист. 10/10 препорака.

3.Channel Tres – Channel Tres EP (2018)

Целосен MOOD.

4.Foals – Antidotes (2008)

Точна слика за оригиналност.

5.Chase and status – Brand new machine (2013)

Еден all-time, hall of famer. Рудник за звуци.

Бонус албум: Gorillaz – Plastic Beach, зашто да не.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Радио МОФ ја започна рубриката #ПетАлбумиЗаПоДома со цел да се грижиме за општото културно и ментално здравје. Објавуваме по пет музички албуми, избор на разни личности, од различни профили и генерации, за да слушнеме нешто што не сме чуле, или да се навратиме на заборавени музички парчиња. Идејата е да дадеме смисла на времето во изолација, да го култивираме просторот со изданија што се „вртат“ по дома. Без жанровски ограничувања во изборот, старо или ново, туку чисто музика за секој ден, во секое време. Луѓето ни кажуваат кои пет албуми ги сакаат, и зошто ги сакаат.

Досега се објавени #ПетАлбумиЗаПоДома на:
Ѕвездан Георгиевски
Петар Антевски
Сара Цветкоска
Мартина Баракоска
Сара Миленковска
Златко Ѓелески
Горан Костовски – Индог
Драган Иванов – Druggy
Катериња
Милчо Манчевски
Калиа Димитрова
Ивана Маркоска
Tōkyō de Ville
Митко Гогов
Ерина Богоева
Јасмина Јонуз