#ПетАлбумиЗаПоДома на Tōkyō de Ville

Tōkyō de Ville од првиот дрег колектив Haus of Fauché, одбра свои #ПетАлбумиЗаПоДома, со свој уводник за музичките остварувања:

Во време кога главниот фокус е ставен на нашето здравје потребно е и ментално да останеме свесни за се она што се случува околу нас. Колку и да се обидуваме да ги одбегнеме негативните случувања, сепак имаат влијание врз нашата ментална состојба. Во ваква доба музиката е одличен лек за поминување на овие денови.

Петте албуми кои ги избрав се од различни квир музички уметници, сите уникатни во својот жанр. Не сакам да го дадам моето конкретно мислење за овие албуми, оставам да ги преслушате и самите да создадете гледиште за секој од нив. Препуштете се на музиката и уживајте.

1.Božo Vrećo – Pandora (2017)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Радио МОФ ја започна рубриката #ПетАлбумиЗаПоДома со цел да се грижиме за општото културно и ментално здравје. Објавуваме по пет музички албуми, избор на разни личности, од различни профили и генерации, за да слушнеме нешто што не сме чуле, или да се навратиме на заборавени музички парчиња. Идејата е да дадеме смисла на времето во изолација, да го култивираме просторот со изданија што се „вртат“ по дома. Без жанровски ограничувања во изборот, старо или ново, туку чисто музика за секој ден, во секое време. Луѓето ни кажуваат кои пет албуми ги сакаат, и зошто ги сакаат.

Досега се објавени #ПетАлбумиЗаПоДома на:
Ѕвездан Георгиевски
Петар Антевски
Сара Цветкоска
Мартина Баракоска
Сара Миленковска
Златко Ѓелески
Горан Костовски – Индог
Драган Иванов – Druggy
Катериња
Милчо Манчевски
Калиа Димитрова
Ивана Маркоска