Минатонеделни емисии на Радио МОФ 15-21 февруари

Прва аудио ретроспектива во која по бројност музичките водат пред програмските емисии.

Прва пат во Регенерација, преслушуваме микс на реге/селекторката Shine Eye, специјално направен за нашата 90 минутна реге едукација + General Levy (Official) е во фокусот.

Марија Матовска & Jacob Detering, Director of Social Impact Award Europe се гости во студио и зборуваме за наградата за социјално претприемништво во ова 14то издание на #ИТНподкаст.

Презентација на активностите на младите во Црвен крст на град Скопје. Во наредните недели ќе имаме можност да ги претставиме сите клубови кои функционират на тертиторија на град Скопје.

Во ова издание на Временски Патници фокусот ни е на, кој друг ако не, Dr. Kanye West. Зборуваме за сите негови нови глупости и мудрости, како и го преслушуваме новиот албум The Life of Pablo. Tune in.

Ruby Tuesday Radio Show S03E06 со звуците на Moonface, Arcade Fire, Mark Lanegan, Lykke Li, Allah Las, The White Stripes, Тhe Walkmen, Nick Waterhouse, Nick Cave & the Bad Seeds & Tame Impala.

Ако го пропуштивте премиерното издание на Герила Радио посветено на Pearl Jam овде може да го преслушате репризно.

Roaring Sounds S01E14 со џезот на Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan with Quincy Jones, Edith Piaf, Nina Simone, Billie Holiday & Annie Ross.

Пролетни музички ветрови во #AcousticStream со Skunk Anansie!

Rituals S03E15 презентираат варијации на длабоки бас линии, искршени ритмови и освежителни мелодии. Во ова издание преслушуваме музика од Fracture/Kid Drama, Silence Groove, Random Movement, Nitri, Homemade Weapons & A, T, O, S.