#ИнстаИлустрации – Дејвид Стоилковски, Молерај

Дејвид Стоилковски е дипломиран графичар при Факултетот за ликовни уметности во Скопје. Тој работи и твори во Куманово.

Со уличната уметност се запознал преку графити културата, за потоа да се префрли на цртање мурали и тетовирање. Стоилковски е автор на бројни мурали низ државата, но и во Америка, Австрија и Црна Гора.

Графитите за него знаат да бидат издувен вентил, кои како што вели тој, се целосно одговорни за ова што сега го прави.

Добитник е на наградата „Драгутин Аврамовски Гуте“ што ја доделува Факултетот за ликовни уметности, а учествувал во повеќе заеднички изложби дома и во странство. Периодов ја подготвува неговата прва самостојна изложба.

Стоилковски е уште еден уметник што се приклучува на нашата иницијатива #ИнстаИлустрации. Во продолжение, погледнете дел од неговите графити:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Moleraj (@molerajj)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Moleraj (@molerajj)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Moleraj (@molerajj)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Moleraj (@molerajj)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Moleraj (@molerajj)