[Видео] Украински бегалци учат македонски јазик во Скопје

Ивана Предеина е дел од десетиците украински бегалци кои учат македонски јазик. Поделени во неколку групи, Украинците двапати неделно, онлајн, но и во живо следат курс по македонски јазик во Црвениот крст во Скопје.

За тоа колку се слични двата јазици, но и како го доживуваат Скопје и Македонија, погледнете повеќе во видеото на Радио МОФ.

Мартин Колоски