[Видео] Футуристичка прошетка низ Бразилија со Reggie Watts

Американскиот комичар и музичар Reggie Watts го сними овој интересен краток филм во кој тој и неговата партнерка-водителка Carolina Ravassa посетуваат неколку локации во главниот град на Бразил, егзотичната утописка престолнина позната по својата футуристичка архитектура, во голем дел авторство на прославениот архитект Oscar Niemeyer.

Поставен врз музичка подлога од синтисајзери од доцните 60-ти и раните 70-ти години, филмот, наречен едноставно „Бразилија“, е истовремено и поучен и „откачен“, и визуелно исполнителен и шармантно едноставен.