[Видео] AutistiX – првиот рок бенд составен од луѓе со аутизам

Jack, Luke и Saul се членови нa групата The AutistiX, првиот рок бенд во Велика Британија составен од луѓе кои страдаат од аутизам. Блиските пријатели се изразуваат себеси низ музиката, но нивните планови се многу поамбициозни – тие сакаат да организираат големо шоу – „Autism’s Got Talent“.

Autism Rocks – The AutistiX from Guardian News & Media Ltd on Vimeo.