Работилница во МОФ за Казнено дело од омраза

Во четврток (13.04) од 13 до 15 часот, во просториите на Младински образовен форум (МОФ) ќе се одржи работилница за Казнено дело од омраза.

Работнилницата е во рамки на проектот „Обединети младински работници“, кој се реализира преку програмата IPA TAIB 2011 „Понатамошно јакнење и финансиска одржливост на граѓанскот општество“.

„На оваа работилница ќе се опфати казненото дело како такво, казненото дело од омраза, мотивите за нивното настанување и справување со нив, како и разликите кои постојат меѓу нив“, информираат од МОФ.

Профил на учесници од 18 до 28 години.

Рокот за пријавување е до 10 часот четврток (13.04) на martin_lazarevski@mof.org.mk.