Поларис С01E34 – Емисија посветена на научната фантастика, фантазијата и хоророт

Polaris – Episode 34 by Radio Mof on Mixcloud

Светот се соочува со инвазија на вонземјани наречени Ангели, а единствената надеж за нивно спречување лежи во рацете на деца кои управуваат џиновски роботи. Добредојдовте во Evangelion, анимирана серија која навидум има лесна приказна за херои кои не спасуваат од апокалипсата, но под површината има нешто повеќе, а за која ќе се дискутира во најновото издание на Поларис со Мона Јованова и Ристе Манасиев.