Минатонеделни емисии на Радио МОФ 16-22 ноември

Четири програмски и пет музички емисии имавме можност да слушнеме во текот на минатата недела на Радио МОФ.

Изберете го својот подкаст во продолжение:

Rage Against The Machine се музичкиот избор на Илија Ангелевски- Гиле за ова издание на Guerrilla Radio

Guerilla Radio – Episode 07 by Radio Mof Music on Mixcloud

Уживаме во магичните гитарски приказни со Дамјан Пејчиновски во амбиенталното издание на Acoustic Stream

Acoustic Stream E07 by Radio Mof Music on Mixcloud

Со Христијан во студио е Владанка Димковска, дипломирана актерка на Факултетот за драмски уметности во Скопје. Во оваа епизода слушајќи џез разговараме за театарот, за животот, за студирањето на ФДУ, за одглумените ликови и колку е важно да го сакаш она што го правиш и да му посветиш многу љубов на истото.

Roaring Sounds E06 by Radio Mof Music on Mixcloud

Со Поларис овојпат се селиме во кралството Фантазија и одисејата на Атреју да го спаси од доаѓањето на Ништото, кое е само еден дел од богатата имагинација ставена во Бескрајната приказна на писателот Михаел Енде.

Polaris S02E07 by Radio Mof on Mixcloud

Гости на Цако во студио во ова трето издание на емисијата „Јас сум Цако“ се Виолета Совкаровска, Бојан Матовски, Иван, Теано и Климентина. Тие ќе кажат зошто повеќе зашто „Светот е досаден, ако нема различности.“

Jas sum Cako S02E03 by Radio Mof on Mixcloud

Во Незадолжителна лектира овојпат во студио е Тамара која за вас подготви кратко интервју со еден од организаторите на ПИН конференцијата, а воедно зборуваме за проблемите на средношколците и уште многу други нешта.

Nezadolzitelna Lektira S03E06 by Radio Mof on Mixcloud

Виктор и Викторија во ова издание на ИТН подкаст подготвија многу новости од светот на информатиката, технологијата и науката. Додавањето на moggy-то во Oxfor Dictionary, разликата помеѓу силиконска и силициумска долина, Girls in Tech Macedonia, како и што се случуваше на All Web.

ITN Podcast S02E07 by Radio Mof on Mixcloud

Временските патници Николај и Дарко ова издание на ВП го „посФетија“ на Франција и масовната музичка култура од оваа држава.

Vremenski Patnici – Vive la France!!! by Radio Mof Music on Mixcloud

Во Регенерација 65 слушаме квалитетно реге и денсхол и новиот сингл на Macka B.

Reggaeneracija – S03E65 by Radio Mof Music on Mixcloud