Интернационална конвенција за тетоважи во „Борис Трајковски“

Со цел да го задржат младиот и креативен дух на овој простор, „Скопје тату фестивал“ организираа Интернационална конвенција за тетоважи која за првпат ќе биде одржана на 25 и 26 мај (сабота и недела) во малата сала на скопскиот центар „Борис Трајковски“.

„Учество добиваат сите млади уметници како и веќе докажаните добро познати наши артисти. Како почесни гости ќе бидат повикани професионалните тату мајстори од Германија, Америка, Италија, Грција, Бугарија, Косово, Црна Гора, Србија итн.

Меѓу другото, артистите во двата денови ќе конкурираат во неколку категории: мала црно бела 10х10, реализам црно-бел (без портрети), ориентал, маори, old-school традиционална, портрети…

Вратите за настанот ќе бидат отворени од 11 часот, по што ќе почне официјалната програма: