#ИнстаИлустрации – Андреа Бојковска

„Архитектка преку ден, илустраторка преку ноќ, е реченица која ме опишува последниот период“, вели Андреа Бојковска. Таа живее и работи на релација Куманово-Љубљана.

Архитектурата игра голема улога во илустрациите на Андреа. За инспирацијата, пак, вели:

„Ме инспирираат секојдевни ситуации кај кои наоѓам предизвик да ги претставам од друг агол. Илустрацијата покрај тоа што има моќ да раскаже цела приказна во една слика, има моќ на медитација.“

Таа досега има освоено неколку награди за своите илустрации како: второ место на конкурсот „Create Eight Art Challenge„ од Displate и трето место на конкурсот за дисплеј/рекламно пано за „Win Music Freedom/Stay You“.

Бојковска е уште една илустраторка која се приклучува на нашата иницијатива #ИнстаИлустрации. Во продолжение, погледнете дел од нејзините илустрации:

 

View this post on Instagram

 

‘contineo’ – to touch, reach, affect #illustration #art #digitalart #drawing #hands #artistsoninstagram

A post shared by @ andrea_iris on