[Галерија] Седум прототип игри по завршувањето на MAGDA 1UP Hyper Jam

„По 48-часовна константна работа со 7 прототип игри заврши MAGDA 1UP Hyper Jam“, информираат денес од Македонската асоцијација за развивање игри (МАГДА).

Главните парични награди од „CrazyLabs“ ги добија тимовите „Higscend“, „Mixologist“ и „Jovan“, а паричните награди од „МАГДА“ ги добија тимвите „Frozen Flame“, „Team SEDC“ и „Hamcho Games“.

MAGDA Game Dev 1UP и MAGDA 1UP Hyper Jam се организирани од Македонска асоцијација за развивање на игри, а поддржани од програмата Creative Producers развиена од Британски совет на Западен Балкан.