[Галерија] Мурали по европските ѕидови

Уличните уметници со своите белези често пати знаат од ѕидовите и фасадите да создадат уметнички креации, со цел да ја интерпретираат урбаната култура и општествените текови.

Со своите дела некогаш манифестираат се’ она што се случува во културниот, социјалниот или политичкиот живот.

Еве неколку примери со мурали од европски ѕидови и фасади:

Брисел, Белгија

Берлин, Германија

Лондон, Британија

Сулитјелма, Норвешка

Париз, Франција

Милано, Италија

Челтенхем, Британија

Загреб, Хрватска

Виена, Австрија

Варшава, Полска