Државата не се грижи за пациентите болни од ХАЕ

Државата не се грижи за пациентите болни од ХАЕ

Школка во Градскиот парк во Скопје вчера (18 мај) беше местото на кое се случуваше настан, кој има цел да ја подигне јавната свест за болеста ХАЕ. Познати пејачи и диџеи се вклучија во настанот, на кој членовите на здруженијата за ретки болести проговорија за нивните проблеми. Според нив, државата недоволно ги помага болните од оваа ретка болест (на број петнаесетина во целата држава), иако вкупните годишни трошоци за нивната терапија изнесуваат само 70 до 80 илјади евра.

[Prilog] Drzavata ne se grizi za lugjeto so retki bolest by Radio Mof on Mixcloud

Димитар Бабал’ков