Beat Makes Sense

Beatnex промо организација на тројца љубители на електронска музика (Kinjo, Tanimed и Argeadi). Тимот функционира од 2007 год. на македонската клубска сцена, преку организирање на музички настани, преку кои се трудат на пријателите и останатите да им го претстават најновото и квалитетното од електронската музика.

Beat Makes Sense е името на емисијата која се емитува од самите почетоци на Радио МОФ (Февруари 2011). Стилот на музиката варира во зависност од тоа кој стои позади миксетата. Иако главниот фокус е на електронскиот звук (deep, house, tech, dub, techno), неретко ќе можете да чуете и hip hop, disco, jazz и funk ритам.
Водители: Филип Икономов, Паскал Сетинов и Бојан Ивановски.
Секој понеделник од 21 часот со аудио стрим на Радио МОФ и видео/аудио стрим на плеерот подолу.


Live broadcast by Radio MOF

Beat Makes Sense – Season 4 by Radio Mof Music on Mixcloud

Beat Makes Sense – Season 3 by Radio Mof Music on Mixcloud