Згрижувачката мајка од Ливерпул која има чувано 144 деца

Мајка која згрижила 144 деца, за BBC раскажа како сака да „направи разлика во животите на децата“.

Менди, која е трета генерација на згрижувачи во нејзиното семејство, почнала со чувањето во Ливерпул со нејзиниот сопруг Џо во 2000 година.

Откако самата пораснала со згрижувачки браќа и сестри, таа вели дека тоа е нешто што отсекогаш сакала да го прави.

За неа, наградувачко е чувството да им се помага на децата и да се „гледа како цветаат“.

Парот досега згрижил 144 деца, вклучително и 16 сместени родители и деца.

Таа вели дека нејзината баба и родителите згрижувале и кога двојката го добила својот син, тие сакале тој да порасне споделувајќи ја куќата со многу деца.

Се пријавиле за згрижување во 2000 година и оттогаш не престанале.

Менди вели дека има „прекрасни спомени“ од грижата за младите и дека одржувала контакт со многу од нив.

Гледајќи ги како продолжуваат „да создаваат добри животи за себе“ го прави тоа вредно, вели таа.

Таа ги повика и другите да се занимаваат со згрижување, велејќи дека тоа може да има „огромно влијание“ особено за децата кои доаѓаат од „хаотично потекло“.

„Го сакаме тоа што згрижувањето ни даде можност да помогнеме да направиме разлика во толку многу животи“, рече таа.