Редизајн на познатите логоа за одбележување на 100 годишнината од Баухаус школата

Германската школа за уметност и архитектура Баухаус, основана пред 100 години, воведе храбар, минималистички и радикално нов пристап кон дизајнот, кој и до денеска останува влијателен.

За одбележување на стогодишнината, заедница на дизајнери преку платформата 99designs се обидоа да ги редизајнираат логоата на некои од најпознатите светски брендови во стилот на Баухаус:

Епл / Vladimir Nikolic

Доминос / ArsDesigns

Адидас / Jaseng99

Старбакс / dellfi

Лего / SenseDesign

Гугл / artopelago

Бургер Кинг / PonomarevDmitry

Ферари / Asaad

Светски фонд за природа / rossiemoss

БМВ / ArsDesigns

Нетфликс / ArsDesigns

Би-Би-Си / yuleha