Речиси милион фејсбук профили во Македонија

Во Македонија интернет користат 1.281.000 луѓе или 61,2 отсто од вкупното население, покажуваат податоците на специјализираниот статистички веб сајт Интернет ворлд стат.

Речиси милион фејсбук профили во Македонија

На најупотребуваната социјална мрежа фесјбук, профили имаат 963 илјади македонски граѓани.

Во Европа интернет користат 566 милиони луѓе, фејсбук профили имаат 251 милион. Во Светот пак, има 2,81 милијарда интернет корисници, а 980 милиони регистрирани фејсбук профили.