Радио од Филаделфија ќе го емитува целиот Вудсток фестивал

Долгонајавуваниот концерт во чест 50-годишен јубилеј за Вудсток сепак нема да се случи. Но, затоа има многу други начини да се прослави годишнина од култниот фестивал.

Оние што сакаат да се вратат повторно тој викенд во 1969 година, тоа може да го направат преку филаделфиското радио WXPN 88.5 кое од 15ти до 18ти август ќе емитува снимка од фестивалот, од почеток до крај, со настапите на сите 32 артисти.

Фестивалот ќе може да се слуша онлајн на WXPN website.

Во продолжение, целата листа на настапи со саатници:

15 август:

5:07 p.m. — Richie Havens
7:10 p.m. — Swami Satchidanadna
7:30 p.m. — Sweetwater
8:30 p.m. — Bert Sommer
9:20 p.m. — Tim Hardin
10:20 p.m. — Ravi Shankar
11:20 p.m. — Melanie
11:55 p.m. — Arlo Guthrie

 

16 август:

12:55 a.m. — Joan Baez
12:30 p.m. — Quill
1:20 p.m. — Country Joe McDonald
2 p.m. — Santana
3:30 p.m. — John B. Sebastian
4:45 p.m. — The Keef Hartley Band
6 p.m. — The Incredible String Band
7:30 p.m. — Canned Heat
9 p.m. — Mountain
10:30 p.m. — Grateful Dead

17 август:

12:30 a.m. — Creedence Clearwater Revival
2 a.m. — Janis Joplin
3:30 a.m. — Sly & The Family Stone
5 a.m. — The Who
8 a.m. — Jefferson Airplane
2 p.m. — Joe Cocker
6:30 p.m. — Country Joe & The Fish
8:15 p.m. — Ten Years After
10 p.m. — The Band

18 август:

12 a.m. — Johnny Winter
1:30 a.m. — Blood, Sweat & Tears
3 a.m. — Crosby, Stills, Nash & Young
6 a.m. — The Butterfield Blues Band
7:30 a.m. — Sha Na Na
9 a.m. — Jimi Hendrix