Промоција на новиот албум на Суперхикс, Underground Evergreens

Бендот Суперхикс утре (3 март) го промовира својот нов албум, Underground Evergreens. Промоцијата ќе се одржи во просториите на музичката продавница Југотон (Скопје, ГТЦ, 1 кат) со почеток во 13:00 часот.

Албумот е сниман, миксуван и мастериран од страна на Мите Димовски, Тра Ла Ла Студио – Скопје, а еден мал дел е сниман и во студиото на Ивица Јанкуловски. Дел од композициите се реализирани и со гостите на Суперхикс за ова студиско издание, меѓу кои сретнуваме имиња како Канџија и Токсара од Хрватска, но и македонските музичари Киклоп и Александар Конга.

Дизајнот на албумот е направен од дизајнерот Томи Џуровски.

Покрај објавувањето на ЦД форматот кој излегува овој петок, Суперхикс најавуваат дека за овој албум наскоро ќе биде изработен и винил.

Новото студиско остварување на Суперхикс ќе биде објавено на 3-ти март, датум на кој во 1994-та година бендот го имаше својот прв настап. Со тоа, ова е и одбележување на 23 години од постоењето на Суперхикс.