Нов мурал на Бенкси за Денот на вљубените

Енигматичниот уличен уметник Бенкси потврди дека е одговорен за новиот мурал за Денот на вљубените, кој се појави во Бристол.

Новиот графит се наоѓа на фасада на објект во Бартон Хил, чии станари го забележале на страната на куќата околу 6:20 часот.

Повеќе локалци потоа твитнаа фотографија од делото на Бенкси, а еден од нив тврдеше дека муралот не бил таму во 22 часот претходната ноќ.

Еден очевидец напиша на Твитер: „Јас и мојата девојка се движевме накај теретаната околу 6:20 часот и видовме луѓе на скелиња. Мислевме дека е чудно, па потоа пак утрото поминавме покрај него“.

„Bristol Somali Community Association“ го нарече муралот „извонреден“, додавајќи дека:  „Се надеваме дека е дело на Бенкси“.

Бенкси ова дело го објави и на официјаниот Инстаграм профил:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Banksy (@banksy) on

Гардијан објави и видео од графитот и локацијата:

Инаку, муралот прикажува дете со чатал, но овојпат веројатно, на некој начин, го претставува Купидон, што многумина забележуваат сличност со претходните дела на британскиот уличен уметник.