Натпревар во шамарање во Москва  

Во Москва месецов се одржа шампионат по „Национално шамарање“, како дел од меѓународниот фестивал „Саричев пауер експо“.

Светскиот рекордер Кирил Саричев го организираше настанот во московскиот парк Соколники, каде што привлече десетици бодибилдери и кревачи на огромни тегови, спремни да се шлапаат по лице за прилично мала парична награда.

На крај беше крунисан и „крал на шамарите“.