[инфографик] Колку вреди онлајн-пазарот во Македонија?

Во 2012-та година во Македонија се потрошиле скоро 2 милиони евра на онлајн реклами, вели новиот инфографик на Httpool Macedonia и Ipsos Strategic Puls, што го пренесува порталот It.com.mk. Ова е пораст од скоро 300 милиони евра во споредба со бруто буџетот од 2011-та годинa, или околу 700 милиони пораст споредено со 2010-та година. Но, оваа бруто сума е разгледана според ценовниците на сајтовите, и не се земени попустите во предвид, ниту замените на банери.

 

Извор: It.com.mk