[Галерија] Најубавите напуштени места на светот

Светот е полн со напуштени и опустени места кои луѓето ги изградиле и користеле пред да ги препуштат на природата и на забот на времето. Ова е галерија од фотографии на најубавите вакви места:

Христос од амбисот“, подводна скулптура на Исус во Италија, поставена во 1954

[Галерија] Најубавите напуштени места на светот

Колманскоп – напуштен рударски град во пустината Намиб

[Галерија] Најубавите напуштени места на светот

Напуштени куќи на брегот на Атлантикот во југозападна Флорида

[Галерија] Најубавите напуштени места на светот

Бродот SS Ayrfield во Австралија, претворен во пловечка шума

[Галерија] Најубавите напуштени места на светот

Недограден забавен парк во близина на Пекинг, кој се протега на 49 хектари и требало да биде најголемиот во Азија

[Галерија] Најубавите напуштени места на светот

Рибарска колиба на езеро во Германија

[Галерија] Најубавите напуштени места на светот

Островот Холанд, во Мериленд, САД

[Галерија] Најубавите напуштени места на светот

Премин низ куќа на пешачката патека Кери во Ирска, долга 214 километри

[Галерија] Најубавите напуштени места на светот

Украинскиот град Припјат, најблизок до нуклеарната централа Чернобил, во која се случи хаварија во 1986

[Галерија] Најубавите напуштени места на светот

Тврдината Прабалгад во Индија

[Галерија] Најубавите напуштени места на светот

Потоната јахта на Антарктик

[Галерија] Најубавите напуштени места на светот

Централната железничка станица во Мичиген, изградена во 1913, а напуштена во 1988

[Галерија] Најубавите напуштени места на светот

Патеката за боб од Олимпијадата во Сараево 1984

[Галерија] Најубавите напуштени места на светот

Напуштеното средновековно село Крако во провинцијата Матера во Италија

[Галерија] Најубавите напуштени места на светот

Напуштениот споменик на Бугарската комунистичка партија на врвот Бузлуџа

[Галерија] Најубавите напуштени места на светот

Тунелот на љубовта“ во Клеван, Украина

[Галерија] Најубавите напуштени места на светот

 

Извор