[Галерија] Интересни скулптури од рециклирани пластични шишиња

Чешката уметница Вероника Ричерова им дава нов живот на пластичните шишиња. Таа создава интересни креции од рециклирана пластика, но нејзината опсесија со ПЕТ материјалите не завршува тука. Уметницата има колекција од над 3 000 пластични објекти од 76 држави редовно пишува текстови за историјата и употребата на пластиката.

Стотици предмети направени од рециклираши ПЕТ шишиња може да се видат во нејзината онлајн галерија. Во продолжение пренесуваме дел од нив: