Достапен е вториот број на културниот водич „Скопје култ“

„Денес пред нас е достапен и вториот број на „Скопје култ“ за месеците јуни-јули 2022 што ни носи преглед на културните настани во градот, авторски статии и интервјуа“, информираат од Културниот информативен центар – Скопје.

„Скопје култ“ во издание на КИЦ е преглед на културни содржини и водич за културните случувања во градските културни установи во Скопје со цел да се разбуди интересот за културата и уметноста и културните вредности да се доближат до целата градска средина.

Електронската верзија на двомесечникот е достапна за преземање овој  линк.

КИЦ го издаде првиот број од културниот двомесечник „Скопје култ“