КИЦ го издаде првиот број од културниот двомесечник „Скопје култ“

Културно информативен центар – Скопје најавува враќање на информативниот карактер на установата преку објавување на  првиот електронски градски културен магазин, насловен „Скопје култ“. Магазинот ќе претставува водич за сите културни случувања во градските културни установи во Скопје. „Скопје култ“ е двомесечник, а првото издание се фокусира на културните настани за април и мај 2022 година, … Continue reading КИЦ го издаде првиот број од културниот двомесечник „Скопје култ“