Се сруши карпа врз пат и пруга кај Велес, граѓаните лути

Голем одрон на карпи утрово на регионалниот пат Велес – Градско, го запре патничкиот и железничкиот сообраќај.

Во одронетите карпи удрила и машината за одржување на железничката пруга од „Македонски железници Инфраструктура“. Нема загинати во несреќата.

Граѓани реагираа на социјалните мрежи лути на неодговорноста на институциите за безбедноста на патот.

Одронот на карпата се случил утрово околу 8.30 часот. Сообраќајот останува во прекин.