[Фото] Скулптура од жена направена од снег чита книга во загрепскиот парк

Во загрепскиот парк Максимир се појави скултура од жена која седи и чита книга, направена од снег.

Необичната скулптура го привлечи вниманието кај јавноста, која побрза да се фотографира со „ледената жена“.

Скулптурата се наоѓа на една од клупите во паркот и тука ќе остане се додека сонцето не го растопи снегот.