Бесплатен филмски маратон во џебното кино на МКЦ

Започна целодневен филмски маратон (Синемаратон) во Џебното кино на Младинскиот културен центар. Маратонот почна вчера со каубојскиот „Рио Браво“ (1959). Проекциите ќе бидат од 9 наутро до 3 часот по полноќ или 240 часа филм.

Ќе бидат прикажувани по седум филма дневно, а секој од десетте дена е посветен на одреден жанр или тематска целина: вестерни, драми романси, крими-трилери, фантастика, еротика, контроверзни, арт, акција, хорори и комедии.