Во Лондон одржана првата уметничка изложба за кучиња

Уметникот Доминик Вилкокс минатиот петок во Лондон ја отвори првата уметничка изложба за кучиња, именувана „Играј повеќе“ (Play More).

Изложбата била отворена само два дена минатата недела, а се состоела од интерактивни инсталации кои им помогнале на кучињата да се „стимулираат и физички и ментално“.

Од базен со топчиња со облик на сад за храна за кучиња, до симулатор на возење во автомобил со отворен прозорец и екран со фризби кое непрестано лета, на изложбата имало повеќе интерактивни „станици за забава“ за миленичињата.

Освен тоа, изложбата се состоела и од слики со бои од спектарот кој е видлив за кучињата, закачени на нивно визуелно ниво.