[Видео] Тетовци сè уште се гушат во сопствениот чад

Затворањето на „Југохром“ и на дивата депонија придонесоа да се намали загадувањето на воздухот во Тетово. Сепак, мерењата во повеќе наврати сè уште покажуваат присуство на ПМ 10 честички над дозволените граници. Во втората епизода од серијалот „Загадени градови“, Институтот за комуникациски студии (ИКС) ги открива причините за загадувањето и нуди решенија за подобрување на квалитетот на воздухот во градот под Шара.

Оригиналната содржина на ИКС може да се погледне ТУКА.