#ШтоТиТежи

Рубриката #ШтоТиТежи постои за одговарање конкретни прашања што ги мачат младите. Група на психолози-психотерапевти ќе дадат стручно мислење и совет на прашања поставени од страна на нашите читатели, а прашањата и одговорот на психологот ќе бидат објавувани на нашиот сајт, секако анонимно.

Ако имаш некаков конкретен проблем или прашање за кое ти е потребна помош или поддршка, обезбедивме група на психолози кои еднаш неделно ќе одговараат на вашите прашања. Испрати ни прашање за семејни проблеми, токсични врски или раскинувања, булинг, депресија и анксиозност и за сè што ти тежи.

За да пријавиш проблем/прашање,  потребно е да го пополниш следниот прашалник. На база на истиот психологот ќе го даде својот стручен одговор.

Секој проблем е важен и заслужува одговор!
Тука можете да ги погледнете одговорите на до сега поставените прашања.

*Ве молиме пишувајте кирилица.

  • *Твојот емаил нема да биде објавен. Ќе биде познат само на психологот за прво тебе да ти го прати одговорот.

  • Прецизноста на одговорот на психологот зависи од деталите што ќе ги напишеш. Деталите што подолу ќе ги споделиш со нас никаде и никогаш нема да бидат објавени! Нив ќе ги користи психологот за подобро да ја разбере ситуацијата, проблемот и прашањето кое го имаш.

Со притискање на копчето Испрати се согласуваш проблемот да биде испратен на психологот-психотерапевт и прашањето и одговорот да бидат објавени на www.radiomof.mk.

Копчето ќе биде отворено се додека не се достигне бројот на предвидени прашања.

* Сите лични имиња ќе бидат изоставени или сменети. Радио МОФ и психолозите ја гарантираат вашата анонимност.

Активноста е реализирана во соработка со „Психотерапика“ – здружение за психологија и психотерапија.