#НизТвојотОбјектив – „Пони“ од Петар Чаушевски

Денешниот избор за рубриката #НизТвојотОбјектив е фотографијата „Пони“ од Петар Чаушевски.

„Додека се движам низ различни места и улици, вниманието ми го привлекуваат ситните детали. Хаотичниот сообраќај, бучавата и обврските нè тераат да брзаме, а кадарот со потпреното „Пони“  пред влезната врата со „англе“ за миг даваат чувство на спокојност“, вели авторот за својата фотографија.

„Пони“

Радио МОФ започна со рубриката #НизТвојотОбјектив со цел да отвори можност за изразување, промовирање и поврзување на фотографи. Секој четврток објавуваме фотографија или фотографии од еден автор.

Сите заинтересирани за објавување, своите фотографии може да ни ги пратат на info@radiomof.mk, заедно со кратка биографија и кусо објаснување за контекстот на фотографијата. Фотографиите треба да опфаќаат различни општествени теми како екологија, дискриминација, цензура, млади, маргинализација, корупција, незадоволство и секојдневното живеење.