#НизТвојотОбјектив – Избор фотографии од Михаил Гаџовски

Денес во рубриката #НизТвојотОбјектив ви претставуваме фотографии од Михаил Гаџовски кој доаѓа од Битола. Тој за Радио МОФ вели дека овие фотографии избрал да ни ги испрати затоа што сите имаат различна тематика и сите се фотографирани со мобилен телефон.

     

Радио МОФ започна со рубриката #НизТвојотОбјектив со цел да отвори можност за изразување, промовирање и поврзување на фотографи. Секој четврток објавуваме фотографија или фотографии од еден автор.

Сите заинтересирани за објавување, своите фотографии може да ни ги пратат на info@radiomof.mk, заедно со кратка биографија и кусо објаснување за контекстот на фотографијата. Фотографиите треба да опфаќаат различни општествени теми како екологија, дискриминација, цензура, млади, маргинализација, корупција, незадоволство и секојдневното живеење