#НизТвојотОбјектив – Циклус фотографии од Гаја Смилевска

Денес во рубриката #НизТвојотОбјектив ѕиркаме во фото-албумот на Гаја Смилевска.

„Како илустратор, фотографијата не ми е примарен модул за изразување, така да фотографирањето го користам за опфаќање моменти кои не би можела да ги дофатам преку цртеж. Прво приметувам боја, што не е најпрактичен начин на планирање фотографија, но самите фотографии ретко се планирани. Тоа ми се допаѓа, времето и планирањето кое ми треба за да изработам успешна илустрација можам да го занемарам кај фотографирањето и да се фокусирам на субјективното доживување на моментот“, вели таа.

Радио МОФ започна со рубриката #НизТвојотОбјектив со цел да отвори можност за изразување, промовирање и поврзување на фотографи. Секој четврток објавуваме фотографија или фотографии од еден автор.

Сите заинтересирани за објавување, своите фотографии може да ни ги пратат на info@radiomof.mk, заедно со кратка биографија и кусо објаснување за контекстот на фотографијата. Фотографиите треба да опфаќаат различни општествени теми како екологија, дискриминација, цензура, млади, маргинализација, корупција, незадоволство и секојдневното живеење.