[Видео] Приказна за извидништвото во Штип

Извидништвото во Штип датира уште од крајот на 60-те години на минатиот век.

Сега, во изминативе шест години, над 1.500 деца и младинци поминаа низ извидничкиот одред „Еквинокс“, преку кој тие стекнуваат разни вештини и се развиваат како личности.

Авторка: Милена Тасева
I година СОУ Гимназија „Славчо Стојменски“ – Штип

*Оваа објава е дел од #МладинскиГлас – мини рубрика на Радио МОФ каде се објавуваат содржини од членовите на младинските новинарски клубови на Радио МОФ. Видеото е изработено од клубот во Штип под менторство на новинарката Александра Ристевска.