[Видео] Јасно и гласно: Каде тера младинскиот активизам

Каде тера младинскиот активизам? По пандемијата, колку младите почнаа да излегуваат на теренски активности? Имаат ли младите потреба од нови простори за здружување? Зошто е заглавен Законот за младинско учество, кој требаше да им помогне на младите во нивниот активизам и социјален развој? Потребна ли е Програма за служба на заедницата во училиштата?

На овие прашања дискутиравме во новата епизода од серијалот „Јасно и гласно“.

Соговорници беа Мариана Ангелова, генерален секретар на Националниот младински совет на Македонија (НМСМ), Ангел Димитриевски, програмски координатор на Здружението за едукативен развој „Еквалис“ и Михаил Каровски – Натрикс, дел од колективот на Социјалниот центар „Дуња“.

Бојан Шашевски