[Видео] #Инста(нт) вести 3.6

Не е формирано. Не функционира. Не е реализирано. Ова се најчестите зборови што се слушнаа на минатонеделната собраниска седница со фокус на младинските политики. Три години по имплементацијата на Законот за млади, прекршени се роковите за сите ветувања.

Се одржа и „Trаsh for Art 2023“ – конкурс на кој се наградуваат уметнички дела направени од амбалажен отпад. Погледнете ги наградените дела.

За две децении во основните училишта има речиси 47 илјади ученици помалку, а во средното образование речиси 27 илјади помалку ученици, покажуваат податоците на ДЗС.

*Видео емисијата е активност финансирана од Фондацијата Отворено Општество Македонија (ФООМ). Содржината е единствена одговорност на авторот и не нужно ги изразува ставовите на ФООМ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Radio MOF (@radiomof)