[Видео] #Инста(нт) вести 3.2

Во новата епизода на #ИнстантВести погледнете:

„Нејќеме тава, сакаме права“, „Денес протест, утре штрајк“, „Ти не си сама“, беа дел од слоганите кои на македонски, албански и ромски одекнуваа по скопските улици во средата.

Студентите добија прв Студентски културен центар. Центарот ќе служи како канцеларија за работа на Универзитетското студентско собрание и Студентскиот правобранител, но и како мултифункционален простор со бифе и простор за културни и едукативни настани.

Советот на Град Скопје не ја усвои иницијативата за миленици во јавниот превоз.

Отсега, #ИнстантВести се достапни на Фејсбук, Инстаграм и ТикТок.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Radio MOF (@radiomof)